Cele mai frumoase locuri de vizitat in martie

In luna martie profita de vremea care incepe sa se incalzeasca si descopera destinatii care sunt incantatoare la inceput de primavara.

Prima luna de primavara aduce, odata cu vremea mai buna, zile mai lungi si mai insorite, si preturi mult mai avantajoase pentru multe destinatii din lume. Evita aglomeratia din sezonul de varf si planifica-ti o calatorie sau un city-break intr-unul din locurile pe care ti-ai dorit sa le vizitezi pana acum.

 

Andaluzia, Spania

Semana Santa sau Saptamana Sfanta are loc in luna martie, si este sarbatorita de catolici inaintea Pastelui, fiind cea mai importanta festivitate religioasa a anului. Au loc procesiuni stradale, serbari si evenimente in aer liber.

alhambra

 

Washington, USA

In fiecare an, la sfarsitul lunii martie si inceputul lunii aprilie, in Washington are loc Cherry Blossom Festival. De asemenea, in aceasta perioada vremea este foarte placuta, cu zile insorite si umiditate scazuta, spre deosebire de lunile de vara, caniculare si cu o umiditate mare a aerului.

Washington

 

Douro Valley, Portugalia

Pentru iubitorii vinului, Douro Valley este o destinatie foarte atragatoare, iar in luna martie o poti descoperi linistit, evitand valurile de turisti care apar in lunile de vara. Vremea este foarte blanda in aceasta perioada, se spune chiar ca pe valea raului Douro, primavara vine mai devreme fata de alte locuri din Portugalia.

Dourovalley

 

Budapesta, Ungaria

In ultimele doua saptamani din martie, la Budapesta are loc Festivalul Primaverii, unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului in capitala Ungariei. Nu rata nici o croaziera pe Dunare, o plimbare pe bulevardele largi sau o cafea in multele cafenele fin-de-siècle.

budapesta

 

Nordul Indiei

Daca ai mai mult timp la dispozitie si un buget peste medie, o excursie in Nordul Indiei este perfecta in aceasta perioada, in care are loc Holi, festivalul primaverii si al culorilor sarbatorit de hindusi. Destinatii recomandate: Delhi, Jaipur si Mathura.

india

 

Roma, Italia

Inceputul primaverii este una dintre cele mai bune perioade pentru un city break la Roma. Vremea este perfecta pentru plimbari prin pietele pline de istorie si arhitectura ale Cetatii Eterne, iar aglomeratia nu este la cotele ridicate din sezonul de varf.

roma

 

Dublin, Irlanda

St Patrick Festival are loc la sfarsitul lunii (17 - 20 martie) si este un motiv de mare sarbatoare atat pentru localnici, cat si pentru turisti. Au loc spectacole, parade, concerte, targuri si tururi culturale, iar in fiecare noapte pe durata festivalului, centrul Dublin-ului este luminat in verde.

dublin

 

Amsterdam, Olanda

Odata cu timpul frumos, toata viata orasului se muta in piete, pe stradute si pe terasele cafenelelor. Daca te afli la Amsterdam in aceasta perioada, nu rata si Keukenhof, aflat la 40 de minute de mers cu autobuzul. Aici are loc anual, din martie si pana in mai, Parada Florilor, eveniment ce atrage peste 800.000 de vizitatori anual.

keunkenhoff