Revelion in Egipt

28 Decembrie | Bucuresti–Cairo
Intalnire cu reprezentantul Interra in Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:30, pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo.  

29 Decembrie | Cairo-Platoul Giza-Aswan
Decolare la ora 00:30 si aterizare in Cairo la ora 02:15. Intalnire cu ghidul local si transfer cu autocarul la Hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar. Early check-in (noaptea de cazare este inclusa). Mic dejun. Excursie cu ghid local la Platoul Giza si marile Piramide. Ne vom indrepta spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul (vizite exterioare)– binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul–creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Transfer la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Servirea cinei in tren. Innoptare in tren, cabine de doua locuri in vagonul de dormit.   

30 Decembrie | Aswan
Mic dejun in tren. Sosire la Aswan in cursul diminetii si transfer la vasul de Croaziera pe Nil. Formalitati de cazare pe vasul de 5*. Servirea pranzului. Dupa amiaza, vom vizita giganticul baraj din Aswan, obiectiv strategic in Egipt, o constructie uriasa facuta pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. A fost construit intre anii 1960-1970 si a avut un impact important aspura industriei si culturii Egiptului. Vom continua turul de astazi cu vizitarea Obeliscului neterminat si a Templului Philae dedicat zeitei Isis. Intoarcere la vas si navigare catre Kom Ombo unde vom vizita neobisnuitul templu dublu dedicat zeilor Sobek si Horus, o constructie atipica deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*. 

31 Decembrie | Kom Ombo–Edfu, La Multi Ani 2020 !
Mic dejun. Vom admira minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Edfu, acolo unde vom vizita uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Pe drumul de intoarcere catre vas, vom face un popas la coloratele bazare locale pentru a cumpara suveniruri. Servirea pranzului la bordul vasului. Vom naviga catre Luxor. Cina Festiva de Revelion la bordul vasului si cazare pe vasul de croaziera de 5*. 

1 Ianuarie 2020 | Luxor–Valea Regilor–Templul Reginei Hatchepsut–Templul Karnak
Mic dejun. In cursul diminetii vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Intoarcere la vas pentru servirea pranzului. Dupa-amiaza, vom face o incursiune pe malul estic al Nilului unde ne vom plimba pe jos de-a lungul aleii Sfincsilor si vom vizita Templul Karnak–cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra si Templul Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*. 

2 Ianuarie 2020 | Luxor–Hurghada
Mic dejun. Eliberarea cabinelor si transfer cu autocarul catre Hurghada. Al-Ghardaka in limba araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare in sistem Al Inclusive. Timp liber la dispozitie. Cina si Cazare Hotel AMC Royal 4* sau similar Hurghada.   

3 Ianuarie 2020 | Hurghada Sejur la Marea Rosie
Cazare cu All Inclusive. Timp liber pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Va sugeram o Croaziera pe Marea Rosie cu posibilitatea de a face snorkeling si a admira renumitele recife de corali. Cazare Hotel AMC Royal 4* sau similar Hurghada. 

4 Ianuarie 2020 | Hurghada Sejur la Marea Rosie
Cazare cu All Inclusive. Timp liber pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Cazare Hotel AMC Royal 4* sau similar Hurghada.     

5 Ianuarie 2020 | Hurghada–Cairo
Mic dejun. Transfer cu autocarul de la Hurghada la Cairo, unde ajungem in cursul dupa amiezei. Transfer la hotel si cazare. Timp liber la dispozitie. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar Cairo.

6 Ianuarie 2020 | Cairo
Mic dejun. Ne aflam in Cairo (El Qahira), capitala Egiptului-cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori, unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria de 7.000 de ani a Egiptului intr-un Tur de oras Cairo cu ghid local, cu o vizita la Muzeul de Egiptologie–care adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bijuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur ! Vom face o incursiune in partea islamica a orasului la citadela Saladincare se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mouhammad Ali (vizite exterioare) si vom face apoi un popas la Bazar. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar.  

7 Ianuarie 2020 | Cairo–Alexandria
Mic dejun. Optional, excursie de o zi la Alexandria, oras infloritor si capitala a Egiptului in perioada greco–romana. Alexandria din vechime a fost si va ramane un oras legendar, invaluit in mit–cetatea lui Alexandru cel Mare si a Cleopatrei, orasul celebrei biblioteci antice si al farului in forma de turn de pe Insula Pharos. Desi in zilele noastre Alexandria Egiptului Antic este doar putin vizibila, ea fiind mistuita de incendii, cutremure sau revolte ale crestinilor, misterul locului inca persista iar descoperirile arheologice subacvatice din port tot aduc la lumina noi vestigii crezute pierdute. Vom vizita Catacombele, Gradinile Montazah si Turnul lui Pompei (intrari incluse) si pe exterior Citadela si Biblioteca din Alexandria. Intoarcere la Cairo. Servirea cinei la hotelCazare Hotel Barcelo Pyramids 4* sau similar.  

8 Ianuarie 2020 | Cairo–Bucuresti
La putin timp dupa miezul noptii transfer la aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO102 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 03:00 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:50. Sfarsitul pachetului se servicii.

Adult in camera dubla 1.150 €
 Al 3-lea adult in dubla pat suplimentar 1.130 €
 Copil 2-4,99 ani in camera cu 2 adulti 450 €
 Copil 5-11,99 ani in camera cu 2 adulti 799 €
 Adult in camera single 1.350 €

 

 

Servicii incluse

 • Ghid roman insotitor
 • Zboruri directe Bucuresti => Cairo => Bucuresti, Compania TAROM
 • Transferuri aeroport-hotel-aeroport
 • Transport cu autocar local conform programului
 • Cina Festiva de Revelion la bordul vasului de Croaziera
 • Transfer cu autocarul Hurghada => Cairo, tur de oras panoramic cu ghid local in Cairo, vizita la Muzeul de Egiptologie
 • Croaziera pe Nil cu vasul de croaziera M/S Princess Sara 5* sau similar cu excursiile si vizitele conform programului
 • Cazare si masa conform programului (detalii in agentie)
 • Excursie cu ghid local pe Platoul Giza si Marile Piramide
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din programul de croaziera

Pretul nu include

 • Taxele de aeroport si combustibil, 245 € (pot varia pana la emiterea biletelor)
 • Taxa de viza Egipt aprox 25 USD se obtine la sosire pe aeroport in Cairo
 • Bacsis recomandat pentru ghizi si soferi locali (obligatoriu in Egipt), bauturile la mesele din program
 • Excursiile optionale
 • Asigurarea medicala de calatorie (obligatorie), asigurarea storno
 • Intrari la obiective turistice, altele decat cele mentionate in Program