Israel-Iordania

ZIUA 1:  BUCURESTI – AMMAN

Intalnire cu ghidul la aeroportul Bucuresti – Otopeni la ora 22.00 pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Amman, cu decolare la ora 00.30. Sosim in Iordania si, dupa formalitatile vamale, ne indreptam spre hotel pentru cazare.

ZIUA 2: Dupa micul dejun ne vom deplasa spre Jerash, (anticul Gerasa), unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6.500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si, bineinteles, zidurile vechi ale orasului strapunse de  turnulete si porti. Vizitam poarta de intrare in vechiul oras unde Hadrian si-a construit un arc de triumf. Continuam vizita cu Forumul Oval, Amfiteatrul si Aleea Cardo, care in linie dreapta insumeaza 200 de coloane construite in stil Doric si Ionic. Continuam vizita cu un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6.000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare. Cina si cazare in Amman, hotel 4*

ZIUA 3:  AMMAN –  PETRA 

Mic dejun. Excursia continua astazi spre Madaba unde vom vizita Bazilica Sf. Gheorghe, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, datata din secolul VI, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, vom vedea As-Siq si ne vom indrepta catre tezaurul Al-Khazneh, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem pe aceeasi ruta. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiuni de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Cina si cazare in Amman, hotel 4*.

ZIUA 4:  AMMAN – IERIHON – BETHLEEM

Mic dejun.Plecam spre Israel, facand un mic popas pe muntele Nebo, in locul unde Moise a privit spre Tara Promisa.. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Continuam spre Israel, trecand prin Valea Iordanului, traversand Podul Allenby si ne oprim la locul botezului, acolo unde Sf. Ioan l-a botezat pe Isus. Ajungem apoi in Ierihon-cel mai vechi oras din lume, unde vom vizita Biserica Romanesca cu Hramul Tuturor Sfintilor. Oprire la Biserica Sf. Gherasim, mica, primitoare, adapostind una dintre icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Vizitam Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, unde se afla si icoana facatoare de minuni Maica Domnului Aparatoarea Bethleemului si Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina. Cina si cazare in Bethleem, hotel 4*.

ZIUA 5:   IERUSALIM – MUNTELE MASLINILOR – VIA DOLOROSA – SFANTUL MORMANT

Mic dejun. Privire panoramica de pe Muntele Maslinilor asupra ”orasului etern”  Ierusalim, locuri in care cele mai mari minuni sunt imprimate in piatra si in istoria mantuirii. Acolo se afla Biserica Dominus Flevit, unde Domnul a plans pentru necredinta si a profetit daramarea Ierusalimului, Biserica Tatal Nostru, cu rugaciunea scrisa in sute de limbi ale Pamantului. Gradina Ghetsimani, loc de rugaciune preferat de Domnul Isus, care te indeamna la reculegere si smerenie printre maslinii ce poarta seva vietii inca din timpurile lui Hristos. Ne vom opri la Biserica Natiunilor, unde se afla Stanca Agoniei inconjurata de o coroana de spini, loc al prinderii Domnului Isus Hristos in noaptea Sfintelor Patimi. Ne vom inchina apoi la Biserica Mormantului Maicii Domnului, ridicata de cruciati in secolul al XI-lea. Pornim cu emotie sa strabatem Via Dolorosa, cu cele 14 opriri ale lui Isus, pentru a ne opri la Biserica Sfintei Invieri, ce pastreaza cele mai indragite relicve ale Crestinatatii: Golgota, Piatra Ungerii si Sfantul Mormant, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce. Timp la dispozitie pentru rugaciune si pentru eventuale suveniruri din zona comerciala din imprejurimi. Cina si cazare la Bethleem. 

ZIUA 6: BETLEEM – QUMRAN – MAREA MOARTA – IERUSALIM.

Mic dejun. Astazi vom vizita Qumran, celebru pentru manuscrisele de la Marea Moarta gasite aici. Ne oprim pe malul marii unde putem face o baie in apa sarata, bogata in minerale. Vizitam apoi in Bethleem Biserica Nasterii lui Isus, Campul Pastorilor. Deplasare cu autocarul la Muntele Sion. Vizita la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ”Cina cea de Taina” (locul primei biserici din lume), mormantul Regelui David si Manastirea Dormition, Zidul Plangerii. Cina si cazare la Bethleem.

ZIUA 7: HOZEVA - MUNTELE TABOR – NAZARETH 

Dupa micul dejun, plecam spre Hozeva pentru a vizita Manastirea care adaposteste moastele Sfantului Ioan Iacob.Hozevitul. Continuam drumul spre Muntele Tabor. Vizitam Biserica Ortodoxa ridicata pe locul unde a avut loc  Schimbarea la Fata (transfer maxi-taxi). Ne indreptam spre Nazareth, “orasul sperantei”, unde vizitam Biserica Sf. Arhanghel Gavriil, cu Izvorului Fecioarei Maria si Biserica catolica a Bunei Vestiri. Cina si cazare in Nazareth/Tiberias, hotel 4*.

ZIUA 8: Mic dejun.Incepem ziua cu o plimbare cu barca pe Marea Galileei. Vizitam apoi Capernaum, supranumit “Orasul Domnului”, Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor si Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Cina si cazare Nazareth/Tiberias. Hotel 4*.

ZIUA 9: HAIFA – TEL AVIV – BUCURESTI

Mic dejun. Ultima zi pe taramul sfant incepe cu o deplasare pe coasta Marii Mediterane pana la Haifa, vizitam frumoasele gradini suspendate Bahai, cat si biserica Stella Marris, muntele Carmel si grota prorocului Ilie. Turul orasului Haifa. Plecam spre Tel Aviv, unde ne vom bucura de un tur panoramic al orasului catre Jaffa, vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Deplasare spre aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom, decolare la ora 20.05,  cu destinatia Bucuresti. Sosire la ora 22.50.

 

 

 

Servicii incluse

 • Zbor direct Bucuresti – Amman; Tel Aviv - Bucuresti, Compania TAROM
 • Transport cu autocar modern pe toata durata programului, in Israel si Iordania
 • Cazare 8 nopti la hoteluri de 4* cu demipensiune (mic dejun si cina)
 • Excursiile zilnice si vizitele prevazute in program
 • Intrarile la obiectivele turistice din program, inclusiv Petra
 • Plimbare cu barca pe Mareea Galileei
 • Insotitor roman de grup
 • Ghid local de limba romana pe toata durata excursiei

Pretul nu include

 • Taxele de aeroport si combustibil: 190 Eur (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si sofer: 5 euro/zi/persoana
 • Masa de pranz, bauturile la mese
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno
 • Taxa de iesire din Iordania: 15 $/pers
 • Supliment camera single: 200 eur/pers.