Maroc - marele tur si Sahara

9 Aprilie 2023 | Bucuresti–Casablanca
Intalnire cu reprezentantul Interra pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 11:15, pentru imbarcare pe zborul Companiei Lufthansa LH1419 cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 13:45 si sosire la Frankfurt la 15:15. Decolare spre Casablanca la ora 22:15 cu zborul LH1330 si sosire la ora locala 00:45 a doua zi. Indeplinirea formalitatilor de intrare in tara si transfer la hotel. Cazare Hotel Idou Anfa 4* sau similar Casablanca. 

10 Aprilie 2023 | Casablanca
Mic dejun. Ziua de astazi este destinata explorarii orasului Casablanca impreuna cu ghidul local, autocarul local fiind la dispozitie. Vom vizita Marea Moschee Hassan II–simbolul orasului, a carei constructie a fost finalizata in anul 1993. Se afla la tarmul marii, dincolo de Medina, si domina intregul oras Casablanca, fiind a treia moschee ca marime din intreaga lume (costul biletului de intrare este de 13 € si se achita local), vom face apoi o plimbare pe cornisa, in zona de promenada si vom avea tot timpul necesar vizitarii Casablancai. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Idou Anfa 4* sau similar Casablanca. 

11 Aprilie 2023 | Casablanca–Rabat–Meknes–Volubilis-Fez
Mic dejun. Excursia continua catre Rabat–capitala Regatului si sediul guvernului marocan. Aici veti avea tur de oras panoramic. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Veti admira pe exterior: Turnul Hassan–construit in perioada regelui Almohadic. Desi nu a fost niciodata finalizat este totusi un monument remarcabil. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Meknes este unul dintre cele patru orase imperiale din Maroc, ale carui nume si faima sunt strans legate de Sultanul Moulay Ismail si de zidurile sale lungi de peste 40 km. Acesta a transformat Meknes intr-un oras impresionant, un amestec de stiluri spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknès este Piata el-Hedim, un square urias situat in fata portii Bab el-Mansour. Poarta Bab el-Mansour este strajuita de doua monumentale coloane corintice din marmura. Bab Lakhmis este o alta poarta pe care o putem admira in Meknes si prin care se facea accesul din partea vestica a orasului si pe care inca mai putem citi inscriptia Sultanului Moulay Ismail, „Avere si prosperitate sunt gravate la intrarea casei mele, iar eu sunt inconjurat de fericire”. Vom trece si prin Volubilis, un important oras roman. Acesta era centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana. Veti admira aici faimoasele ruine romane. Sosire in Fes. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Atlas Saiss  4* sau similar. 

12 Aprilie 2023 | Fez
Mic dejun. Tur de oras Fez-unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fez are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla Medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local. Fez-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medine din Fez, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Veti admira Fantana Nejjarinedecorata cu stuc si ceramica traditionala, o adevarata opera de arta, ce se afla langa moschee, in Piata Nejjarine, langa bazar. Turul se va incheia cu vizita exterioara a Palatului Regal–ce are elemente de arhitectura araba si maura. Are sapte usi gigantice sculptate in bronz si incadrate de ornamente extraordinare din ceramica viu colorata. Palatul este una din resedintele actualului rege al Marocului acesta fiind si motivul pentru care nu este permisa vizitarea lui pe interior. Servirea cinei la hotel. Cazare la Hotel Atlas Saiss  4* sau similar. 

13 Aprilie 2023 | Fez-Ifrane–Erfoud–Merzouga
Mic dejun. Plecam spre Desertul Sahara, dar mai intai oprire in „statia de pe deal” europeana din Ifrane-importanta statiune de ski. Supranumit si “Elvetia Marocului” Ifrane este situat la o altitudine de 1.664 metri deasupra nivelului marii, in regiunea de mijloc a Muntilor Atlas, si care serveste drept “loc de joaca” pentru berberii bogati din orase secetoase ca Fez, Meknes sau Marrakech, care vor sa experimenteze iarna europeana. Ne continuam calatoria prin partea de mijloc a Muntilor Atlas, comparata in grandoare cu Marele Canion. Drumul ne duce mai departe catre Erfoud“poarta de intrare” in Desertul Sahara, unde vom lasa autocarul pentru a ne imbarca in autovehicule 4x4 care ne vor duce pana in Merzouga. Legenda spune ca atunci cand o familie bogata a refuzat sa fie ospitaliera cu o femeie amarata si fiul sau, Dumnezeu s-a maniat si i-a ingropat sub dune de nisip, dand nastere oraselor gemene Hassi Labied si Merzouga, care pentru cei mai multi calatori reprezinta promisiunea marocana pentru o destinatie desertica de vis. Servirea cinei la riad. Cazare traditionala in Riad Palmeras y Dunas sau similar Merzouga. 

14 Aprilie 2023 | Desertul Sahara: Merzouga–Erfoud–Ouarzazate
Ne trezim dis-de-dimineata pentru a admira rasaritul de soare in desert in cadrul unei experiente inedite: Plimbare cu camilele prin desertul Sahara. Dupa micul dejun ne vom continua experianta marocana si  ajungem in Ouarzazate , sau „usa desertului”, un fost punct de trecere pentru comerciantii africani care doreau sa ajunga la orasele nordice din Maroc si Europa, care a evoluat intr-un modern oras garnizoana, in 1920, pentru a supraveghea interesele coloniale ale Frantei. Dupa plecarea protectoratului francez, in 1950, Ouarzazate s-a transformat in centrul industriei filmului marocan, oferind o mare varietate de studiouri de productie si seturi pentru o serie de filme, iar astazi reprezinta principalul punct de plecare in dezvoltarea turismului in desert. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Kenzi Azghor  4* Ouarzazate sau similar.

15 Aprilie 2023 | Ouarzazate-Marrakech
Mic dejun. In aceasta zi vizitam kasbah-ul Taourirt, dupa care ne indreptam spre satul Ait Ben Haddou, unde se afla cea mai spectaculoasa fortareata din sudul Marocului, care a servit drept decor pentru mai multe filme, unul dintre cele mai importante fiind “Laurence of Arabia”. Dupa-amiaza strabatem Pasul Tichka si ne desfatam privirile cu un peisaj impresionant ce strabate inima Muntilor Atlas, pentru a ajunge spre finalul zilei in Marrakech-unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru gradinile și monumentele sale de arhitectura din partea veche a orașului, numita Medina. Servirea cinei la Hotel. Cazare Hotel Palm Menara 4* sau similar Marrakech.            

16 Aprilie 2023 | Marrakech
Mic dejun. Astazi ne dedicam ziua pentru a descoperi al doilea cel mai vechi oras Imperial, fondat de catre Almoravizi in Sec al XI-lea, cunoscut si sub numele de Perla Sudului. Vizitam Moscheea Koutoubia, construita de sultanul Abdel Moumen in stil marocan-andaluz. Aspectul reaminteste de versiunea mai veche din Cordoba, desi inaltimea minaretului Koutoubia este aproape dubla fata de cel din Andaluzia. Zidurile sale erau acoperite in intregime de gresie si tencuiala pictata in culori luminoase dar care nu au rezistat in timp si au disparut aproape in intregime. Vizitatorii non-musulmani pot admira monumentul doar din afara pentru ca accesul este permis numai celor musulmani. Continuam cu Gradina Menara si Gradinile Majorelle. Dupa pauza de pranz (neinclus) vom vizita si Palatul Bahia, situat in Medina, si aproape de piata Djemma El Fna. Se intinde pe o suprafata de opt hectare. Nu mai putin de sapte ani au fost necesari pentru a ridica acest impunator edificiu. Incheiem turul cu vizita pietei Djemaa El Fna. Se spune ca nu are pereche in lume, fiind renumita pentru muzicantii, acrobatii, imblanzitorii de serpi, povestitorii sau prezicatorii care fac spectacol, dar si pentru restaurantele si terasele din zona unde poti gusta din preparatele traditionale marocane. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Palm Menara 4* sau similar Marrakech. 

17 Aprilie 2023 | Marrakech–Essaouira–Marrakech
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Marrakech sau, optional, Excursie la Essaouira. Orasul este cunoscut inca din Sec al XVI-lea, cand era numit Mogador de catre portughezi. Fortificatiile care incercuiau orasul dateaza din Sec al XVIII-lea si se afla pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Vom vizita acest adevarat leagan al artistilor de tot felul, piata din Essaouira care este locul unde se afla numeroase ateliere mestesugaresti si de artizanat, care confectioneaza mai ales obiecte de tamplarie, sculpturi in lemn si nu in cele din urma faimosul port pescaresc de la oceanul Atlantic. Intoarcere la Marrakech. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Palm Menara 4* sau similar Marrakech.             

18 Aprilie 2023 | Marrakech-Ourika Valley
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sa va relaxati, sa explorati pe cont propriu orasul sau va propunem o excursie optionala Ourika Valley–una dintre cele mai frumoase vai din Maroc cu peisaje luxuriante. Valea se intinde de la poalele munților Atlas pana in satul Siti Fata, un sat pitoresc situat la 1.500 metri altitundine. Intoarcere la Marrakech. Seara, optional, puteti participa la o cina traditionala marocana cu dans si program artistic. Cazare Hotel Palm Menara 4* sau similar Marrakech.            

19 Aprilie 2023 | Marrakech–Bucuresti
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines OS900 cu decolare la 14:15 si sosire la Viena la ora 19:20. Imbarcare pe zborul OS787 cu decolare la ora 21:25 si sosire la Bucuresti pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 24:05.

         

 

 

Servicii incluse

 • ghid roman insotitor
 • zboruri Bucuresti - Casablanca - Bucuresti cu compania Lufthansa
 • transferuri aeroport-hotel-aeroport
 • transport cu autocar local pe toata durata programului
 • cazare 10 nopti cu mic dejun si demipensiune (8 cine) conform programului
 • excursiile zilnice si tururile prevazute in program
 • taxele de aeroport - pot varia pana la emiterea biletelor)
 • excursie cu autovehicule 4x4 in Desertul Sahara de la Erfoud la Merzouga
 • plimbare cu camilele in Desertul Sahara

Pretul nu include

 • asigurarea travel covid protection
 • bilete intrare la obiective turistice, excursii optionale
 • intrarea la Moscheea Hassan al II-lea, 13 €/persoana, se achita local
 • bacsisuri recomandate pentru ghizi locali si soferi,5 €/turist/zi, se achita local la ghidul insotitor
 • orice alt serviciu nementionat in program