Festivalul florilor 2020 in Madeira

Ziua 1. Întâlnire pe Aeroportul București-Otopeni Henri Coandă la ora 03:30 cu însoțitorul de grup și îmbarcare pe cursa LH1423 cu decolare la ora 06:00 spre Frankfurt. Aterizare în Frankfurt la ora locală 07:30, trecere prin zona de tranzit și îmbarcare pe cursa LH1170 cu decolare la ora 10:15 spre Funchal/Madeira. Aterizare la ora locală 13:30. Transfer și cazare la hotel de 5*. Timp liber pentru odihnă și întâlnire cu însoțitorul de grup pentru înscriere la excursiile opționale locale și plimbare în centrul orașului Funchal pentru a intra în atmosfera Festivalului Florilor (transportul nu este inclus). Cină la hotel 5*.

Ziua 2. Se servește micul dejun. Turul orașului Funchal (inclus) începe cu Piața „Mercado dos Lavradores”, faimoasă pentru atmosfera plină de culoare, unde fermierii vin cu mărfuri diverse din cele mai îndepărtate regiuni ale Insulei Madeira: fructe, legume, peste și o bogăție imensă de flori exotice. Se face o oprire la un atelier de broderie tradițională. Este ziua începerii Festivalului Florilor 2020 și vă puteți petrece seara în centrul orașului Funchal (transport opțional public). Cazare și cină la hotel 5*.

Ziua 3. Mic dejun. Zi liberă pentru plimbare și odihnă. Opțional, vă oferim varianta participării la turul zonei de vest a insulei (8h), tur ce vă oferă oportunitatea de a vizita peisajele spectaculoase pentru care Madeira este renumită: satul pitoresc Camara de Lobos, redat în picturile sale de către Sir Winston Churchill, podgoriile renumite și Cabo Girao, stânca cea mai înaltă față de nivelul mării din Europa. Turul continuă către Sao Vicente prin Encumenada, pe coasta de Nord a insulei, unde natura oferă o panoramă superbă asupra Oceanului Atlantic. Prânz inclus (trei feluri de mâncare) în Porto Moniz, apoi excursia continuă către platoul magnific Paul da Serra, la o altitudine de 1600 m față de nivelul mării. Apoi se coboară către Ponta do Sol, spre coasta sudică și satul pescăresc Ribeira Brava. Cazare și cină la hotel 5*.

Ziua 4. Se ia micul dejun. O zi liberă pentru plimbare și odihnă. Este ziua când puteți participa la Festivalul Florilor din Piața Municipală din Funchal, ce culminează cu parada copiilor și Zidul Speranței, un covor floral realizat de copiii din insula Madeira, și care este practic o pictură unică realizată de către copii, din flori exotice (transport opțional public). Seara, vă oferim opțional, o cină cu program folcloric, la un restaurant tipic, unde felul principal este Espetada– vită condimentată la proțap și unde puteți degusta deliciile bucătăriei portugheze și insulare, stropite din plin cu vin tradițional. Un grup folcloric local vă invită să învățați pașii dansurilor tradiționale. Cazare și cină la hotel 5*.

Ziua 5. Începem cu micul dejun. Este o zi liberă pentru plimbare și odihnă. Opțional, vă oferim posibilitatea explorării zonei de est a insulei pentru o zi (8h). Excursia începe cu munții din centrul insulei și vârful Pico do Arieiro, al treilea vârf ca înălțime, ce oferă o panoramă superbă. Urmează apoi Ribeiro Frio, unde se vizitează crescătoria de păstrăvi, satul Santana faimos pt casele sale tradiționale. Aici se vizitează podgoria Quinta do Furao și se servește prânzul (trei feluri de mâncare). Excursia se continuă către Porto da Cruz, Portela și satul Machico, prima capitală a insulei, locul debarcării primilor navigatori portughezi în 1419.  Puteți participa opțional, în centrul Funchalului, la Parada Carelor Florale, un spectacol exotic și grandios. Puteți admira ingenioase care și covoare florale unice, realizate atât de către localnici, cât și de către artiști plastici portughezi și internaționali. Cazare și cină la hotel 5*.

Ziua 6. Mic dejun. Zi liberă pentru plimbare și odihnă. Opțional, vă propunem excursia Comorile Madeirei și Valea Măicuțelor (4h). Admirați orașul Funchal de la înălțime, din telecabina cu plecare din Monte. Aici se vizitează Biserica unde își doarme somnul cel de veci din 1922 ultimul împărat austro-ungar. Nu ratați coborârea cu săniile de lemn, unul din mijloacele de transport tradiționale ale insulei.  Turul continuă cu Eira do Serrado, de unde aveți o panoramă spectaculoasă către Valea Măicuțelor, un sat mic, situat într-un crater abrupt, nu departe de cel mai înalt vârf din Madeira. Înainte de întoarcerea în Funchal, degustați băutura specifică zonei-Ginja. Cazare și cină la hotel 5*.

Ziua 7. Mic dejun. O zi de odihnă pentru activități individuale. Opțional, dacă vremea permite, se poate face o croazieră pe apele Atlanticului. Cei pasionați de cumpărături, pot petrece o zi de shopping în nenumăratele centre comerciale și magazine cu produse tradiționale din orașul Funchal. Seara, puteți participa, opțional, la petrecerile organizate cu ocazia Festivalului Florilor. Cazare și cină la hotel 5*.

Ziua 8. Mic dejun. Predarea camerelor și transfer la aeroportul din Funchal pentru îmbarcare pe cursa LH1171 cu decolare la ora locală 14:25. Aterizare la Frankfurt la ora 19:35, trecere prin zona de tranzit a aeroportului și îmbarcare pe cursa LH1422 cu decolare la ora locală 20:20 spre București. Aterizare la București la ora locală 23:35.

 

 

Servicii incluse

 • Zbor Lufthansa, București – Frankfurt – Funchal și retur
 • 7 nopți cazare cu demipensiune la hotelul Melia Madeira Mare 5*
 • O piesă de bagaj de cală de maxim 23 kg și una de bagaj de cabină de maxim 8 kg pentru fiecare pasager
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Taxele de aeroport (pot suferi modificări până la data plecării în funcție de evoluția prețului petrolului)
 • BONUS! Turul panoramic al capitalei insulei Funchal cu asistență în limba română
 • Degustarea renumitului vin local și vizită la Gradina Botanică
 • Asistență turistică în limba română și însoțitor de grup român pe toată durata excursiei
 • BONUS! Asigurarea storno și medicală

Pretul nu include

 • Excursiile optionale
 • Orice alt serviciu neinclus in program