Noptile albe in Rusia

Ziua 1: Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Otopeni la ora 6:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Austrian Airlines, cu plecare la ora 8.00, cu destinatia Moscova, via Viena. Aterizare la ora 13.45 Transfer in oras si tur panoramic cu ghid local. Vom descoperi capitala Rusiei plina de culoare, incarcata de simboluri culturale si istorice: Piata Rosie, Piata Manej, Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Podul Bagration, Casa Alba, Piata Arbat si strada Noul Arbat, Casa Alba, Catedrala Hristos Mantuitorul, Biserica Sfantul Nicolae, manastirea Novodevichy, platforma de observare Dealul Viilor. Ajungand in Kremlin, ne vom plimba prin Gradinile Alexandru, de unde putem admira panorama Kremlinului, fantana cu cai si schimbarea garzii la Mormatul Soldatului Necunoscut. Transfer la Hotel Holiday Inn Tagansky 4* sau similar. Cazare si timp liber pentru odihna. 

Ziua 2: Mic dejun. Vom avea apoi program de vizite: Kremlin-ul, fosta resedinta a tarilor Rusiei, cu catedralele si palatele sale, Arsenalul, Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare, Palatul cu Fatete, Palatul Terem. Vizitam Armureria (intrare inclusa), cel mai vechi si mai prestigios muzeu din Moscova, cu o colectie uimitoare de icoane, bijuterii, armuri, vesminte, calesti etc. Pranz la «Cafeneaua lui Puskin». Dupa amiaza, vizitam Metroul din Moscova, un adevarat muzeu subteran care evoca perfect arta sovietica, veritabile palate subterane unde materialele folosite au fost pe masura. Cazare la Hotel Holiday Inn Tagansky 4* sau similar.

Ziua 3: Mic dejun. Ne continuam vizitele cu Galeriile Tretiakov (intrare inclusa), tezaurul national de arta din Rusia care adaposteste peste 130.000 de exponate de pictura, sculptura, grafica. Vizita la pitoreasca piata Izmailovo pentru cumparaturi. Timp liber pentru alte vizite, plimbari sau, optional, spectacol folcloric. Seara, transfer la gara pentru calatoria cu trenul spre St. Petersburg, in vagoane de dormit.

Ziua 4: Sosire in St. Petersburg in cursul diminetii. Tur panoramic de oras cu ghid local: Catedrala Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilievski, Piata si Catedrala Sf. Isaac, simbol al orasului cu domul aurit avand o inaltime de 101 m, Piata Senatului si Piata Palatului cu coloana lui Alexandru I. Pe parcursul turului vom admira centrul istoric al orasului, un adevarat muzeu in aer liber si primul din patrimoniul rusesc inscris pe lista UNESCO. Vizitam in continuare Fortareata Sfintilor Petru si Pavel - Petropavlovskaia (intrare inclusa), cetatea de aparare a orasului construita de Petru cel Mare in 1703. In mijloc se afla Catedrala Sfintilor Petru si Pavel, necropola tuturor tarilor dinastiei Romanov de la Petru I. Continuam cu Palatul Yusupov, situat pe malul raului Molka, ale carui interioare sunt decorate cu lucrari de Rembrandt si Rubens, cu oglinzi venetiene si tapiserii frantuzesti. In subsolul acestui palat a fost asasinat Rasputin in 1916. Transfer si cazare la hotel Moscow 4*sau similar.

Ziua 5: Mic dejun. Sankt Petersburg – Peterhof. Zi dedicata vizitarii «Versaille-ului» rus, mare resedinta regala situata pe malul Golfului Finic, un complex imens de palate si parcuri. Constructia a fost realizata in timpul lui Petru cel Mare, iar punctul central atat al Parcului de Jos cat si al Gradinilor de sus este magnificul Palat cu a sa Mare Cascada care coboara in trepte de la intrarea palatului spre Marea Baltica. Intoarcere in oras si vizita la Catedrala Sf. Isaac. Timp liber la dispozitie. Va propunem sa facem impreuna o plimbare pe Neva si canalele St. Petersburg-ului. Cazare Hotel Moscow 4* sau similar.

Ziua 6: Mic dejun. Sankt Petersburg – pe urmele dinastiei Romanov. Este o zi dedicata vizitarii Muzeului Ermitaj, unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, gazduit de cinci cladiri : Palatul de iarna, Micul Ermitaj, Vechiul si Noul Ermitaj si Teatrul Ermitaj, legate intre ele prin mici pasaje. Peste 300 de incaperi sunt deschise publicului si gazduiesc o bogata selectie a colectiilor muzeului care depaseste 2.800.000 de exponate. Cea mai cunoscuta colectie este cea de arta cuprinzand lucrari ale lui Leonardo da Vinci, Raphael, Titian, El Greco, Rembrandt etc. Cazare Hotel Moscow 4* sau similar.

Ziua 7: Mic dejun. Sankt Petersburg – Puskin & Pavlovsk. Excursie de o zi. Vom vizita orasul Puskin, denumit in trecut Tarskoe Selo (Satul Regal), cunoscut drept resedinta de vara a tarilor Rusiei. Palatul Ecaterinei adaposteste cea mai impresionanta incapere, “Camera de Chihlimbar”, considerata a opta minune a lumii, decorata cu panouri incastrate cu 6 tone de ambra in diverse nuante de auriu, caramiziu, portocaliu si brun. Complexul arhitectonic Pavlovsk, construit de catre Ecaterina in 1777 si daruit fiului ei Pavel pentru a-si face un domeniu de vanatoare, este un exemplu de eleganta si rafinament, cu tapiserii din matase, cu servicii de portelan de Sevres si mobilier francez. Constructia este considerata una dintre perlele arhitecturii ruse din perioada clasicismului. Intoarcere la Sankt Petersburg. Cazare la hotel Moscow 4* sau similar.

Ziua 8: Mic dejun. Timp liber pentru plimbari, alte vizite sau shopping. La pranz, transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Austrian Airlines cu plecare la ora 14.20, cu escala la Viena. Sosire in Bucuresti la ora 23.50.

PREŢ / PERS / LOC ÎN CAMERĂ DUBLĂ: 1450 EURO

SUPLIMENT CAMERA SGL: 295 EUR; Locuri disponibile: 30

ACTE NECESARE EFECTUARII CALATORIEI: PASAPORT VALABIL MIN 6 LUNI DE LA DATA INTOARCERII IN TARA

Acte necesare pentru obtinerea vizei:

 • pasaport valabil minim 6 luni de la data returului si cu minim 2 pagini consecutive libere
 • copie pasaport
 • fotografie color 3.5x4.5 cm pe fundal alb, cu imaginea clara a chipului (din fata), cu capul descoperit si fara ochelari cu lentile fumurii
 • adeverinta de la locul de munca cu specificul functiei sau cuponul de pensie
 • copia politei de asigurare medicala

NOTA:

 • la inscriere se achita minim 30% din valoarea excursiei
 • conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul excursiei in functie de imprejurari, fara a afecta structura generala a acestuia
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o carte de credit drept garantie pentru eventualele cheltuieli suplimentare pe parcursul sederii

 

 

Servicii incluse

 • transport cu avionul, compania Austrian Airlines, Bucuresti - Moscova si St. Petersburg - Bucuresti
 • taxe de aeroport si catering, bagaj de cala, transfer aeroport-hotel-aeroport, insotitor roman de grup/ghid roman
 • 2 nopţi cazare cu mic dejun inclus la Moscova, hotel Holiday Inn Tagansky 4* sau similar
 • transport cu tren de noapte la St Petrsburg, cusete de 4 locuri
 • 4 nopti cazare cu mic dejun la St. Peterburg, hotel Azimut 4* sau similar
 • tur de oras Moscova, vizita Kremlin cu bilet de intrare la Armurerie
 • vizita la metroul din Moscova cu bilet de intrare inclus
 • pranz la cafeneaua Puskin, vizita la galeriile Tretiakov cu bilet de intrare inclus
 • tur de oras St Petersburg, vizita la fortareata Petru si Pavel cu intrare inclusa si Palatul Yusupov cu expozitia Rasputin
 • vizita Ermitaj cu bilet de intrare inclus, excursie la Palatul si Gradinile Peterhof cu bilet de intrare inclus
 • excursie la Puskin & Pavlovsk cu bilete de intrare incluse
 • taxa de viza consulara si taxa de procesare acte

Pretul nu include

 • supliment cuseta clasa I (2 locuri): 50 Euro/pers
 • asigurarea medicala (obligatorie pentru obtinerea vizei, suma minima asigurata: 30.000 Euro)
 • bacsisurile pentru prestatorii locali: 35 Euro/pers
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program
 • plimbare cu vaporasul pe Neva
 • taxa de oras (se achita la receptia hotelurilor), daca este cazul
 • late check-out la St. Petersburg (va fi anuntat inainte de plecare)
 • orice alt serviciu nementionat in program