Sub soarele Andaluziei

 

Ziua 1: București - Malaga. Intalnire cu insotitorul de grup la ora 4.30 la Aeroportul Henri Coanda – Otopeni pentru imbarcare pe zborul Companiei WizzAir cu plecare la ora 6.50. Aterizare la Malaga la ora 10.15. Dupa preluarea de la aeroport, facem un tur panoramic al pitorescului oras de pe tarmul insorit al regiunii Costa del Sol, locul de nastere al lui Picasso: Fortareata Alcazaba si Castillo de Gibralfaro, Arenele de unde mai rasuna “ole”-ul coridelor, Plaza de la Marina, Plaza de la Constitucion. Continuam cu o plimbare pietonala în centrul orasului, cu scurte opriri la impunatoarea catedrala sau la Muzeul Picasso.

Dupa-amiaza plecam spre Benalmadena. Cina si cazare hotel 4*, situat aproape de plaja.

Ziua 2: Costa del Sol - Granada. Mic dejun. Excursie optionala la Granada si gradinile Palatului Alhambra. Poate nimic nu te face sa visezi mai frumos decat povestile Alhambrei, cel mai vizitat obiectiv turistic al Spaniei, o alta bijuterie din patrimoniul UNESCO. Considerat “paradisul pe pamant”, acest ansamblu de cladiri ce domina orasul Granada de pe inaltimea stancilor pe care este construit reprezinta un prestigios monument de arhitectura islamica ca o dovada a stapanirii arabe in Spania din secolul VIII pana în secolul XV. Alhambra cuprinde Alcazarul, Gradinile Generalife, Palacios Nasrid, El Partal, Palacios Carlos al V-lea, Medina.

Insa Granada, sufletul Andaluziei de la poalele muntilor Sierra Nevada, mai are multe lucruri de oferit: cartierul Albaicín și Mirador de San Nicolas, Capilla Real, Catedrala Santa María de la Encarnación. 

Intoarcere pe Costa del Sol. Cina si cazare la hotel 4*.

Ziua 3: Costa del Sol - Ronda. Mic dejun. Timp liber sau, optional, excursie la spectaculosul sat alb Setenil de las Bodegas si la Ronda.

O excursie în Andaluzia nu poate fi completa fara a face cunostinta cu peisajele sale fermecatoare care te poarta spre Pueblos Blancos, satele albe răsfirate pe coline. Unul dintre cele mai spectaculoase este Setenil de Las Bodegas, satul unic de sub stanca. Specificul acestuia consta in locuintele sapate direct in stanca, ori sub aceasta. Fiind construit de-a lungul unor chei inguste, unele case au fost sapate in peretii abrupti, in timp ce altele au profitat de grotele naturale, adaugand doar un perete exterior.

Dupa ce savuram o cafea la o terasa de sub stanci, ne continuam drumul spre Ronda, o alta minune a Andaluziei, adorata de Hemingway si Orson Wells, casa vestitei dinastii Romero a matadorilor. Dar nimic nu se compara cu panorama unica pe care o ofera orasul, rasarit pe o stanca imensa si situat pe doua maluri despartite de o prapastie, dar unite de Puente Nuevo, cel mai emblematic monument din Ronda. Construit în 1788, podul lung de 70 de metri este o opera de inginerie si o capodopera a zidariei de piatra ce leaga La Cuidad, vechiul oraș istoric maur din Ronda, cu El Mercadillo (Market Quarter), partea moderna a orasului.

Dupa-amiaza, ne intoarcem pe Costa cel Sol. Cina si cazare la hotel 4*.

Ziua 4: Costa del Sol - Cordoba. Mic dejun. Excursie la Cordoba, oras cu puternice influente maure, dar si iudaice sau crestine. Vizitam Alcazar de los Reyes Cristianos, patrimoniu Unesco, fosta resedinta a Isabellei de Castilla si a lui Fernando al II-lea de Aragon. Patrundem apoi în misterioasa Mezquita, bijuteria Cordobei, 

capodopera arhitecturala unica în lume, a carei frumusete este atat de uimitoare incat cuvintele nu reusesc sa redea adevarata valoare a constructiei. Continuam ziua cu o plimbare prin cartierul evreiesc, o retea complexa de strazi mici in stil tipic andaluz cu a sa Calleja de las Flores si ajungem pana la pitorescul Pod Roman. Spre seara ne întoarcem pe Costa cel Sol. Cina si cazare hotel 4*.

Ziua 5: Costa cel Sol. Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru shopping sau plimbari. Putem vizita Malaga, Marbella, Mijas sau alte statiuni cunoscute de pe litoralul Costei del Sol. Cina si cazare la hotel 4*.

Ziua 6: Costa del Sol - Gibraltar - Sevilla, Mic dejun. Plecam spre Gibraltar, teritoriul britanic de peste mari, a carui stanca imensa domina stramtoarea cu acelasi nume care desparte Marea Mediterana de Oceanul Atlantic. Legenda spune ca însusi Hercules a creat-o, efectuand cea de-a zecea dintre cele 12 munci ale sale. Trimis să-i ia cireada lui Geryon, uriasul cu trei trupuri, Hercules si-a croit loc prin munte despartind pamantul si unind apele. Este in acelasi timp locul unde Europa si Africa sunt despartite de o distanta de doar de 13 km.

Vom beneficia de un Gibraltar Rock Tour urcand spre varfurile stancii. Privelistea este senzationala: inspre sud se vad Marocul si vasele care traverseaza stramtoarea Gibraltar. Pe latura vestica este Bay of Gibraltar (Bay of Algeciras), un golf care desparte Gibraltarul de cea mai sudica parte a Spaniei continentale. Vom poposi apoi la Pestera Sf. Mihail, vom face cunostinta cu celebrii “locuitori” ai insulei, macacii si nu vom rata nici oprirea de la Europe Point.

Continuam drumul spre Sevilla, capitala Andaluziei, fermecatorul si vibrantul oras de pe malurile Guadalquivir-ului. Cina si cazare hotel 4*.

 Ziua 7: Sevilla. Mic dejun. Descoperim orașul intr-un tur panoramic care începe din Piata Spaniei cu pavilioanele construite pentru expozitia universala din 1929, Plaza de America, Bulevardul las Palmeras, Passeo de Colon, celebra arena da tauri Plaza de Toros de la Maestranza, Torre del Oro de unde plecau corabiile spre Lumea Noua, Catedrala din Sevilla, considerata cea mai veche catedrala gotica din Spania, locul de veci al lui Cristofor Columb, Palatul Alcazar, cartierul evreiesc. Dupa-amiaza, putem face un tur pietonal pentru a ne bucura de farmecul stradutelor pietonale, de magazinele de suveniruri sau, pur si simplu, de un tapas delicios. Cina si cazare la hotel 4*, Sevilla.

Ziua 8: Sevilla - Bucuresti. Mic dejun. Timp liber in Sevilla. Putem vizita Alcazarul sau Catedrala, ne putem plimba pana la fosta fabrica de tutun unde lucra Carmen din celebra opera a lui Bizet sau cauta balconul Rosinei din Barbierul din Sevilla.

Plecare spre aeroport la ora 17.10. Ne îmbarcăm pe zborul companiei WizzAir cu plecare la ora 19.45. Sosire în București la ora 00.45.   

 

Obs. Organizatorul de grup poate schimba ordinea vizitarii obiectivelor turistice fără a afecta structura generală  a programului.

Pentru excursia la Granada, opțiunea se poate face pana la data de 10 februarie, deoarece biletele la Alhambra sunt limitate si trebuie achizitionate din timp.

Conditii generale de renuntare/anulare a rezervarii de catre turisti:

• penalizare 30% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai mult de 60 de zile pana la plecare
• penalizare 50% din pretul excursiei daca anularea se face intre 60-31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei daca anularea se face cu mai putin de 31 de zile pana la plecare
• penalizare 100% din pretul excursiei pentru neprezentare la plecare (no-show).

 

 

 

Servicii incluse

 • Transport cu avionul companieiWizzAir pe ruta Bucuresti - Malaga - Bucuresti
 • Transfer cu autocarul aeroport - hotel - aeroport
 • Cazare 7 nopti cu demipensiune la hoteluri 4*: 2 nopti in Sevilla, 5 nopti pe Costa del Sol
 • Tur panoramic Malaga
 • Excursie la Sevilla cu tur panoramic si tur pietonal
 • Bilet de intrare la Catedrala din Sevilla
 • Vizitarea Gibraltarului cu Rock Tour inclus
 • Asistenta turistica din partea agentiei
 • Excursie la Cordoba (bilete de intrare incluse, ghid local)

Pretul nu include

 • Asigurarea medicala de calatorie/asigurarea storno
 • Taxele de oras acolo unde se aplica; se achita individual la receptia fiecarui hotel
 • Bacsisurile pentru soferi si ghizii locali: 20 eur/pers (se achita la sosire insotitorului de grup)
 • Orice alt serviciu nementionat in program
 • Excursie la Granada: 95 eur/pers. (grup minim 20 pers.)
 • Excursie la Ronda si Setenil de las Bodegas: 55 eur/pers. (grup minim 20 pers.)