Circuit Cappadocia - Antalya

Ziua 1. BUCUREŞTI – ANTALYA

Intâlnire cu reprezentantul agenţiei la Aeroportul Henri Coandă – Bucureşti pentru îmbarcare pe zborul spre Antalya, localitate supranumită “Capitala Rivierei turceşti” (direct, sau via Istanbul). După aterizarea pe aeroportul din Antalya se efectuează transferul către hotelul de 5* la care veţi fi cazaţi. Cocktail de bun venit şi timp liber.

Ziua 2. ANTALYA – KONYA – CAPPADOCIA

Mic dejun. Plecare spre Konya, bătrâna capitală a Sultanatului Selgiucid şi patria dervişilor rotitori, un oraş conservator şi păstrător de tradiţii străvechi. Aici vizităm o bijuterie a artei islamice, Mausoleul lui Jalal al Din, cel mai mare poet mistic persan, cunoscut sub numele de Rumi sau Mevlana. Continuăm pe traseul vestitului “Drum al Mătăsii”, spre Cappadocia, ţinutul selenar din inima Turciei, traversând o zonă pitorească a Munţilor Taurus şi a stepei anatoliene. Seara, cazare în zona Cappadocia la hotel de 4*.

Ziua 3. GÖREME – UCHISAR

Mic dejun. Admirăm muzeul în aer liber din Valea Göreme, vechiul complex monastic ce adăposteşte incredibile biserici săpate în stâncă, decorate cu fresce bizantine de o neasemuită frumuseţe. Urmează vizitarea “Castelului” Uchisar, gigantic “şvaiţer” de piatră, folosit ca refugiu de primii creştini, cu o superbă panoramă asupra Văii Porumbeilor. Optional, vizitarea Vaii Îndragostitilor si a unuia dintre impresionantele “oraşe” labirintice subterane, cu biserici şi case săpate în piatră, locul în care se adăposteau locuitorii de spaima invaziilor, iar primii creştini fugeau din calea persecuţiilor păgâne. Seara, întoarcere la hotel în zona Cappadocia.

Ziua 4. CAPPADOCIA

Mic dejun. Continuăm vizitele în Cappadocia, iar pentru astăzi vă propunem să vizităm o cramă, pentru a degusta delicioase vinuri locale. Spre după-amiază, ajungem la un atelier de ţesătorie, unde vom vedea cum diverse materii prime, ca mătasea, bumbacul, sau lâna, ajung produse finite, pregătite de comercializare. Seara, întoarcere la hotel în zona Cappadocia.

Ziua 5. CAPPADOCIA – ANTALYA

Mic dejun. Pornim spre Antalya, oraşul înfiinţat de Attalos al II-lea, vestitul rege al Pergamului, cu aproximativ 150 de ani înainte de Hristos. Pe traseu avem posibilitatea de a vizita impozantul caravanserai Selgiuc din Valea Konya, construit în secolul al XIII-lea în onoarea sultanului Alaeddin Kayqubat, pe o suprafaţă de 3900 de metri patraţi. Seara, cazare în zona Antalya la hotel de 5*.

Ziua 6. ANTALYA – CASCADA KARPUZKALDIRAN

Mic dejun. Tur de oraş în  Antalya, emblematicul oraş de pe Riviera turcească a Mării Mediterane. Vom vizita portul, centrul vechi şi faimosul minaret Yivli  Minare – simbolul oraşului. Timp liber pentru cumpărături la un magazin de bijuterii, dar şi la unul cu articole din piele. Continuăm apoi cu impresionanta cascadă Karpuzkaldiran, o spectaculoasă cădere de apă, îmbrăţişată de smaraldul mării. Seara, cazare la hotel de 5* în zona Antalya.

Ziua 7. ANTALYA – ALANYA

Mic dejun. Timp liber, sau, opţional, excursie la Alanya pentru a vizita castelul construit pe un promontoriu situat la 250 de metri deasupra mării şi înconjurat de peste 6 km de puternice ziduri de apărare datând din perioada elenistică şi refăcut şi întărit de-a lungul secolelor, structura actuală fiind realizată în anul 1221 la ordinul sultanului Alaedin Keyqubat. Programul continuă cu Peştera Dim, una dintre cele mai mari de pe teritoriul Turciei, aflată la doar 12 km de staţiune, la o altitudine de aproximativ 230 de metri, cele două galerii ale sale însumând o lungime de 360 de metri, cu o înălţime medie de 10 – 15 metri. Pe parcursul vizitei întâlnim stalactite şi stalagmite cu forme deosebite, unele dintre acestea având dimensiuni impresionante. Spre seară, retur la hotel în zona Antalya.

Ziua. 8 ANTALYA – BUCUREŞTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul retur spre Bucureşti (direct, sau via Istanbul).

Nota: Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea tuturor punctelor din program.

 

PREŢ ESTIMATIV 500 EURO/pers (loc în cameră dublă)

                                                              Avans minim: 200 eur/pers

 

 

 

Servicii incluse

 • Zbor Bucureşti – Antalya şi retur, cu bagaj de mână 6 kg + bagaj de cală 20 kg
 • Taxe de aeroport şi combustibil la preţ curent
 • Transport local cu autocar modern, cu A/C, pe durata circuitului în Turcia
 • Cocktail de bun venit
 • Ghid însoţitor licenţiat, vorbitor de limba română
 • 7 nopţi cazare cu mic dejun şi cină în hoteluri de 4-5* (standarde locale)
 • Taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program, ghizi locali
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport

Pretul nu include

 • Asigurare medicală + Storno
 • Jeep Safari Cappadocia (se rezervă la ghidul local) – aprox. 50 euro/pers
 • Excursie la Valea Îndrăgostiților si orașul subteran, cu masa de prânz inclusa (45 eur/pers, se achita la ghidul local)
 • Seara turceasca: 45 eur/pers (se achita la ghidul local)
 • Sema, dansul dervișilor rotitori: 20 eur/pers (se achita la ghidul local)
 • Pachet 3 mese de pranz (zilele 2, 4 si 5): 45 eur/pers (se achita la ghidul local)